Najčešće postavljena pitanja i odgovori

– Internet servisi –

 

Kako mogu da postanem korisnik Optel Telekom mreže ?

Jednostavno i brzo na dva načina:
Pozovite broj 034 240 250 i prijavite se ljubaznom Optel Telekom operateru.
Ili pošaljite Vaše podatke uz željenu opciju putem email-a.

Gde i kako mogu uplatiti internet paket?

Internet paket možete uplatiti putem uplatnice u bilo kojoj banci ili pošti ili na uplatnom mestu Optel Telekom-a u ulici Knjaza Miloša 263/1, Arandjelovac u periodu od 09:00 do 17:00 časova radnim danom i od 09:00 do 15:00 časova subotom.
Ukoliko uplatnicu skenirate ili slikate i pošaljete na mail uplata@optel.rs ili uplatnicu prosledite faksom na broj 034 240 250, uplaćeni paket će Vam odmah biti evidentiran. U suprotnom mora da prodje jedan dan kako bi Optel Telekom dobio izvod od banke o Vašoj uplati. Uplaćeni paket Vam puštamo nakon dobijene potvrde o uplati.

Kako da postanem korisnik vašeg kablovskog interneta?

Pozivom na broj telefona 034 240 250 dobićete sve informacije o mogućnostima Vašeg priključka na Optel Telekom kablovsku mrežu.
Ako u Vašoj ulici ili zgradi već postoji Optel Telekom kablovska infrastruktura, i da postoje tehničke mogućnosti, možemo Vas u kratkom vremenskom periodu priključiti na internet mrežu.

Kolika je cena opreme i pod kojim uslovima mogu da iznajmim istu?

Sve intormacije vezano za cenu opreme i iznajmljivanje možete saznati ovde ili pozivanjem naše marketing službe na broj telefona 034 240 250

Želeo bih da više računara povežem u mrežu. Da li na svakom od njih mogu da imam internet i da li to povećava cenu priključenja?

Na svakom od umreženih računara možete da koristite Internet. To se rešava instalacijom dodatne opreme switch-a ili router-a, što neznatno povećava cenu kupljene ili iznajmljene opreme. Više informacija na telefon 034 240 250.

Koji su parametri za podešavanje e-mail servisa?

Za korišcenje e-mail servisa potrebno je u odgovarajućem programu (e-mail klijentu) zadati sledeće parametre:
Incoming mail (POP3) server: mail.optel.rs
Outgoing mail (SMTP) server: mail.optel.rs
Account (User) name: Vaše korisnicko ime
Password: Vaša lozinka