Najčešće postavljena pitanja i odgovori

Televizija

Šta je D3GO?

D3GO je aplikacija koja vam omogućava pristup TV sadržajima preko različitih uređaja – bilo da se radi o PC ili Mac računaru, laptop računaru, tabletu ili smart telefonu.

Da li mi je potrebna pretplata za internet kod SBB-a kako bih gledao TV sadržaj putem D3GO?

Da. Da biste pratili TV program preko vašeg PC ili Mac računara, laptop računara, tableta ili smart telefona potrebno je da budete korisnik SBB postpaid interneta. Minimalna neophodna brzina prenosa koja omogućava nesmetano praćenje TV programa je 264Kb/s.
Aplikacija automatski prilagođava sliku kvalitetu dostupne veze ka internetu.

Da li je usluga D3GO komplikovana za upotrebu?

Ne, upotreba je izuzetno jednostavna. Sve što vam je potrebno je da, instalirate aplikaciju na uređaj na kojem želite da pratite program.

Na kojim Apple iOS uređajima je D3GO aplikacija dostupna?

D3GO aplikacija je dostupna na Apple-ovom App Store-u. Najmanja podržana iOS verzija: 7
Sertifikovani uređaji: : iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air2, iPad mini, iPad mini retina.

Koje se bezbednosne provere vrše na Android i iOS uređajima?

Provera bezbednosnih pravila na Android i iOS uređajima se vrši na određenim kanalima na zahtev vlasnika programskih sadržaja radi zaštite prava.
U slučajevima kada uređaj ne prođe bezbednosnu proveru, korisniku će se automatski prikazati sledeća poruka:
„Reprodukcija odabranog sadržaja nije moguća zbog bezbednostnih pravila.“
Provera bezbednosnih pravila podrazumeva sledeće provere: Da li je Android uređaj root-ovan, odnosno da li je iOS uređaj jailbreak-ovan, da li je na uređaju instaliran neki nezvanični framework (Cydia, Xposed, …), da li je uređaj podešen da radi debug i da li je na uređaju instalirana neka aplikacija koje radi debug radne memorije, provera integriteta fajlova koje koristi aplikacija.

Kako D3GO aplikacija utiče na protok podataka?

Aplikacija generiše veliki protok podataka. Ukoliko za internet uslugu plaćate po protoku, obratite pažnju da to može značajno uticati na vaš mesečni račun za internet.

Koje su prednosti D3GO?

Aplikacija pruža potpunu slobodu gledanja televizije na mobilnim uređajima i računarima.
U prilici ste da pratite najpopularnije programe koje ste navikli da gledate u okviru vašeg kablovskog paketa. D3GO TV sadržaj možete da gledate i van SBB mreže uz bilo koju internet konekciju, ali pojedini kanali će biti rezervisani ekskluzivno za SBB mrežu. Trenutno vam je na raspolaganju preko 130 kanala.

Koliko uređaja mogu da koristim za pristup D3GO?

D3GO aplikacija se može instalirati na maksimalno tri uređaja. TV program možete u isto vreme gledati na sva tri uređaja.
Na Moj SBB portalu možete sami izvršiti zamenu prijavljenih uređaja. Na strani Zamena D3GO uređaja izbrišete prijavljeni uređaj, a nakon toga možete da registrujete novi uređaj pristupanjem D3GO aplikaciji (uređaj će se sam prijaviti). Moguće je izvršiti jednu zamenu mesečno.

Koliko košta usluga D3GO?

Pretplate za sve digitalne TRIO i DUO Gold pakete, kao i za digitalni TRIO Silver, obuhvataju i korišćenje D3GO usluge.
Korisnici digitalni DUO Silver paketa mogu da koriste D3GO uslugu po ceni od 110 dinara mesečno, dok mesečna naknada za D3GO licencu van paketa iznosi 210 dinara. Ova cena pokriva troškove licence za korišćenje dodatnog D3 uređaja.

Na kojim Android uređajima je D3GO aplikacija dostupna?

D3GO aplikacija je dostupna na Androidovom Google Play Storu.
Najmanja podržana verzija Android OS-a: 2.3.7

Koji su sertifikovani browser-i za PC i Mac računare?

Sertifikovani web browseri su: Internet Explorer 9, 10 i 11, Firefox 16+, Safari 6+. Zbog izbacivanja NPAPI podrške, Google Chrome više ne spada u podržane browser-e. 64-bitni browseri nisu podržani.
Za funkcionisanje ViewRight plugina je neophodan Microsoft .NET Framework 4. Dodata je podrška za Windows 10, ali Microsoft EDGE browser koji dolazi uz njega nije podržan. Microsoft je ukinuo bilo kakvu podršku za Windows XP i browser IE8, još 2014. godine, pa ovaj operativni sistem i browser više nisu podržani.

Gde mogu da nađem uputstvo za korišćenje D3GO aplikacije na PC i MAC računarima?

Uputstvo za korišćenje D3GO aplikacije na PC i Mac računarima se može pronaći na stranici korisničkog servisa u sekciji Uputstva i softveri.